Apoteket drar ned på administration

50 tjänster inom Apotekets administration försvinner nu. Totalt är det cirka 25 personer som sägs upp.

20 nov 2008, kl 13:04
0

Cirka 50 tjänster inom Apoteket AB:s administration försvinner nu som en konsekvens av den effektivisering som pågår inom företaget. Antalet personer som berörs är cirka 25 stycken, att de bara är hälften beror på att man under året inte tillsatt en del vakanser.

Men neddragningen
är bara början. Till årsskiftet inför Apoteket en ny organisation som följd av omregleringen. Den innebär bland annat fokus på privatkundssfären genom två enheter, den ena ska drivas i egen regi, den andra som franchise. Men i och med utförsäljningen av apotek kommer också företagets administrativa enhet att minskas radikalt.
? Än så länge vet vi ju inte hur stor utförsäljningen blir och konsekvenserna för oss, säger Elisabet Linge Bergman presschef på företaget.
? Men vi börjar nu se över personalstyrkan och några hundra kommer att beröras. Det här kommer att ske successivt under 2009.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng