Annons

100 tjänster bort inom tre år

Astrazeneca i Mölndal blir kvar men totalt kommer 100 tjänster att försvinna när omstruktureringarna är genomförda om tre år.

18 mar 2013, kl 22:41
0

Annons

De strategiska förändringar som nu sker vid Astrazeneca är ytterligare en del i de stora globala förändringar som företaget arbetat med under en längre tid. På måndag eftermiddag hade personalen vid enheten i Mölndal samlats för att få ett besked.
– Att Mölndal skulle bli en av de anläggningar som man valt att satsa på kom som en nyhet för de allra flesta, säger Jakob Lund tillförordnad presschef på Astrazeneca.

I och med de omstruktureringar som nu görs kommer totalt 1600 tjänster att försvinna globalt. Och även om anläggningen i Mölndal, tillsammans med Cambridge i Storbritannien och Gaithersburg i USA är en av de som företaget valt att satsa på, så kommer omkring 100 tjänster att försvinna under de kommande tre åren. Idag arbetar runt 2100 personer vid anläggningen.
– Vi har nu förhandlingar med facken och vilka förändringar det kommer att handla om blir klart i maj, säger Jacob Lund.

Enligt Jacob Lund kommer den forskningen som finns i Mölndal även i fortsättningen inrikta sig på bland annat hjärta- kärl, mage-tarm och andningsvägarna och inflammation.

I februari 2012 kom beskedet att Astrazeneca skulle avvekla all forskning och utveckling i Södertälje vilket drabbade omkring 1200 medarbetare. Även vid anläggningen i Mölndal har antalet tjänster minskats under året. Och det är inte slut än för företagets omtruktureringar. Den 21mars svensk tid kommer Astrazeneca att informera om samtliga de strukturella förändringar som måndagens besked är en del av.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng