Apoteksutredning växer

Regeringen har beslutat att Läkemedels- och apoteksmarknadsutredningen även ska titta på hanteringen av licensläkemedel.

8 mar 2013, kl 12:30
1

Sedan Sofia Wallström började utreda apoteks- och läkemedelsmarknaden har tilläggsdirektiven blivit fler. Nu har regeringen beslutat att hon ska ta ett större grepp på hanteringen av licensläkemedel. Hon får också förlängd tid till den 1 april 2014.

Delutredningen ska bland annat presentera förslag på hur patienter ska kunna hämta ut sina licensläkemedel på vilket apotek som helst. Detta ska kunna ske oberoende av vilket apotek som har licens för att sälja preparatet. Uredaren ska också titta på om det behövs ett samlat register över de licenser som beviljats och förslag om finansiering och om vem som ska ha hand om ett sådant register.

Andra delar som ska redovisas i april 2014 handlar bland annat om maskinell dosdispendering och en översyn om vilka läkemedel som ska ingå i förmånen.

 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng