Apoteksanställda åkte på bjudresa

Parallellimportföretaget Orifarm har bjudit anställda vid minst sju apotek i Västsverige på resor med hotellövernattning, middag och alkohol. Orifarm ville att de anställda inte skulle välja bort företagets produkter.

12 dec 2003, kl 12:28
0

Annons

Enligt Svenska Dagbladet (SvD) reste så sent som i september i år en mindre grupp anställda på Apoteket Björnen i Trollhättan till Danmark, inbjudna av företaget Orifarm. Orifarm har bjudit in ytterligare sex apotek sedan 1998 till liknande resor, enligt företaget.

Den här gången betalade Orifarm för bussresan till fabriken i Odense i Danmark, för lunch, hotellövernattning i Köpenhamn och middag på kvällen. Till middagen serverades alkohol.

Apotekets vd Stefan Carlsson har i både SvD och Aftonbladet svurit sig fri från att mutor förekommer inom Apoteket AB. Apotekets informationsdirektör Thony Björk säger att resan strider mot Apotekets etiska regler.

– Det här låter väldigt tvivelaktigt. Det är inte förenligt med den policy som gäller för den här typen av kontakter.

Han säger att det är viktigt med produktinformation från leverantörerna, det kan handla om ett studiebesök. Men enligt Apotekets policy ska företaget själv stå för kostnaderna för resa och logi.

De anställda i Trollhättan skulle till en början betala 500 kronor var för resan, men senare ville Orifarm inte ha betalt. Apoteket Björnens chef Farhad Badeie hade inget att invända mot resan. Men i dag skulle han inte ha godkänt den.

– Efter allt som kommit upp med Systembolaget tänker
man på att det finns risk för påverkan, säger han till SvD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng