Apoteket söker nya lokaler

Sedan Apoteket flyttade huvudkontoret till Nacka Strand har verksamheten förändrats så mycket att lokalerna inte längre passar. Därför överväger man en flytt när kontraktet löper ut 2006.

21 apr 2004, kl 13:41
0

Annons

1998 flyttade Apotekets huvudkontor till dagens lokaler i Nacka Strand. I dag arbetar cirka 450 personer i lokalerna som inte längre passar. Senast i mitten av maj ska Apotekets vd Stefan Carlsson fatta sitt beslut.
? Verksamheten har förändrats så mycket under åren att lokalerna inte längre är funktionella, säger Thony Björk, Apotekets informationsdirektör.
? Vi behöver antingen nya eller förändrade lokaler. Det finns i dagsläget flera intressanta alternativ, både i våra nuvarande lokaler och bland andra lokaler i Nacka Strand, fortsätter Thony Björk.
Det som hänt sedan 1998, är indelningen i affärsområden. I och med det behöver större avdelningar sitta tillsammans, något som i många fall är omöjligt i dagens lokaler.

Social mötesplats
Därmed är sannolikheten stor att de nya lokalerna måste kunna erbjuda arbetsplatser i kontorslandskap istället för dagens traditionella enskilda kontorsrum.
? I och med större affärsområden blir det en annan helhet att sitta mitt i informationsflödet. Flera enheter arbetar redan i dag i öppna kontorslandskap.
? Som huvudkontor för en stor organisation med filialer ute i landet ska lokalerna också kunna fungera som en social mötesplats, säger Thony Björk.
En annan anledning till behovet av nya lokaler är den pågående sammanslagningen mellan affärsområdena Vård och Konsult, till affärsområde Vård, under ledning av Annema Paus.
? Sammanslagningen är naturlig efter det att konsultverksamheten nu fått fart och sjukhusapoteksverksamheten förändras vad gäller bland annat logistik och tillverkning, samt införandet av Distansapoteken, säger Thony Björk.
Senast i mitten av maj ska den nya organisationen vara klar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng