4 MINUTER MED… Andreas Furängen

Medical director på Janssen-Cilag, som den 1 juli efterträder Björn Lindeke och blir ny vd på Apotekarsocieteten.

21 apr 2004, kl 13:39
0

Annons

Grattis till nya jobbet!
? Tackar.

Vilka egenskaper och erfarenheter gör dig till en bra vd
i Apotekarsocieteten?
? Jag är väldigt intresserad av läkemedel, ur alla aspekter. Dessutom har jag lång erfarenhet av att arbeta med läkemedel. Under 25 år har jag arbetat med forskning, utveckling och marknadsföring av läkemedel i både svensk och utländsk industri.

Vilka erfarenheter har du av Apotekarsocieteten?
? Jag har under ett tiotal år föreläst på olika kurser, med läkemedelsutveckling och kliniska prövningar som huvudtema.

Hur ser du i dag på ditt kommande vd-skap?
? Att få en bra balans mellan tradition och förnyelse i Apotekarsocieteten. Det är få verksamheter som har år 1675 som sin utgångspunkt. Samtidigt har det aldrig hänt så mycket så snabbt som idag inom läkemedelsområdet. Vidare är det viktigt att skapa möjligheter för utveckling av vår personal som är anställda inom Apotekarsocieteten, att organisationen är en attraktiv arbetsplats dit många duktiga människor söker sig.

Vilka frågor vill du lyfta upp och driva?
? Det är lite för tidigt att ge ett bestämt svar på det. Jag tänker använda våren och sommaren till att läsa på. Det är viktigt för mig att lyssna till andra, både inom Apotekarsocieteten och utanför. Jag har en ambition att träffa medlemmar via besök i sektioner och kretsar under andra halvan av 2004. Det kommer att ge mig en chans att ta del av viktiga frågor som vi ska driva.

En längre intervju med Andreas Furängen kommer i LMV 6/04.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng