Apoteket samlar dosverksamhet på fem orter

Apoteket AB kommer att koncentrerar sin dosverksamhet till ett antal
platser i landet. Detta för att skapa anläggningar med möjlighet till
större produktion.

5 maj 2010, kl 14:06
0

Annons

Under en treårsperiod kommer Apoteket AB att successivt flytta sin dosverksamhet till fem orter i landet. Övergången inleds under kommande höst med att anläggningen i Örebro tar över produktionen från Linköping. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. På sikt kommer all produktion att utöver Örebro ligga i Göteborg, Malmö, Umeå och Uppsala. Planen är att dosverksamheterna i Solna och Örebro ska slås ihop till en ny gemensam anläggning under 2013.

Anläggningarna i Borås, Falun, Solna, Vänersborg och Växjö kommer att påverkas av förändringarna.
? Vår nya inriktning innebär personalomställningar och beslutet är fattat efter enighet i fackliga förhandlingar. I dagsläget kan vi inte svara på hur många medarbetare som kommer att påverkas. Omställningen kommer att förhandlas lokalt för att i bästa mån anpassa lösningarna till varje enskild ort. Medarbetare kommer att i möjligaste mån få erbjudande om att flytta med till de dosapotek Apoteket konsoliderar till, säger Tore Löwstedt direktör för Apoteket Partner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng