Astrazeneca skär ner och bildar nytt

Astrazeneca kommer att slå samman sina fyra nordiska marknadsbolag och
ersätta dessa med ett nytt. Det nya bolaget placeras i Södertälje och
upp till 180 tjänster kommer att försvinna.

29 apr 2009, kl 10:38
0

Annons

Det är Astrazenecas marknadsbolag i Danmark, Finland, Norge och Sverige som kommer att slåss amman till en enda enhet. Syftet enligt företaget är att samla all strategisk planering och administration.
– Vi har sett att vi arbetar oerhört lika i de fyra länderna och anser att det är mer effektivt att ha allting på ett ställe, säger Ann-Leena Mikiver, presschef på Astrazeneca.

Det nya bolaget kommer att 150-180 färre tjänster än de fyra nuvarande och personal i alla de nordiska länderna kommer att beröras. Däremot påverkas inte personal som har direkt kundkontakt. Till det nya bolaget i Södertälje kommer anställda från hela norden att söka och den nya verksamheten ska träda i kraft i mitten av september i år.

Enligt Astrazeneca vill de med den nya organisationen skapa en samlad enhet för experter inom hälsoekonomi och strategisk planering.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng