Apoteket förlorade mot Läkemedelsverket

Apotekschefer på Sveriges sjukhusapotek måste vara farmacevter. Men Apoteket överklagar länsrättens dom till kammarrätten.

20 aug 2002, kl 17:14
0

Annons

Enligt en dom i Uppsala länsrätt måste cheferna på de svenska sjukhusapoteken vara farmacevter. Beslutet föranleddes av en tvist mellan Apoteket och Läkemedelsverket när Apoteket ville tillsätta en icke-farmacevt som chef på sjukhusapoteket Björnen vid Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan (se LMV 6/02). Läkemedelsverket godkände inte tillsättningen och Apoteket valde att överklaga beslutet till länsrätten i Uppsala.

? Vi tycker fortfarande att det råder oklarheter i ärendet och har överklagat till Kammarrätten i Stockholm, som kommer att pröva ärendet, säger Dag Johannesson, jurist på Apoteket.

När ärendet tas upp till prövning är dock ännu inte klart.

Chefsfrågan i Trollhättan är fortfarande inte löst.

? Vi arbetar med olika lösningar men är inte klara på något sätt, säger Carina Mohlin, affärsområdeschef på Apoteket Vård.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng