Apoteket Farmaci upphör som bolag

Apoteket Farmaci upphör att vara ett eget bolag till årsskiftet. Samtidigt bildas ett nytt affärsområde med namnet Vård och Företag.

14 sep 2012, kl 09:47
0

Apoteket AB fortsätter att dra ner på sin verksamhet och i samband med det kommer att antal omorganiseringar genomföras i bolaget. En sådan är att dotterbolaget Apoteket Farmaci kommer att försvinna som eget bolag. Verksamheten som legat i bolaget kommer att flyttas till den nya enheten Vård och Företag.

Under Vård och Företag kommer alla affärsområden som rör landsting, kommun och företag att hamna. Ytterligare förändringar är att kundtjänsten i Kalmar läggs under affärsområdet Konsument och att Sortiment och Iarknad döps om till Sortiment och Marknad.
– Gemensamt för alla enheter är att de får ökat fokus på försäljning. Alla funktioner kommer inte heller att finnas vid varje enhet. Vi gör förändringarna för att visa att vi nu är ett mindre företag men också att vi vi är ett enhetligt företag, säger varumärkesdirektör Eva Fernvall.

Förändringarna liksom de neddragningar med 220 tjänster som annonserats är en del i bolagets anpassning till en minskad marknad. Antalet apotek har minskat sedan omregleringen och bolaget har förlorat ett antal upphandlingar inom sjukvårdsområdet. Vilka tjänster som försvinner och hur det geografiska fördelningen kommer att se ut pågår det förhandlingar om och ingenting är idag klart, enligt Eva Fernvall. Hon säger också att det är självklart att den farmacevtiska kompetensen ska  finnas kvar i verksamheten.

En annan förändring är att Kundservice i Kalmar kommer att flyttas över till affärsområdet Konsument.  Både enheterna Konsument och Vård och Företag blir mer orienterade mot  försäljning och att inte ha alla funktioner inom sig. Eva Fernvall kommer att vara chef för en enhet som hanterar externa relationer och press.
– Den interna kommunikationern kommer att ligga under HR-avdelningen, säger hon

Förändringarna ska vara genomföra till den 1 januari 2013 och arbetet kommer att pågå under hela hösten.
 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng