Apotekens expansion ska snabbutredas

Apotekets expansion har retat konkurrenterna, som menar att Apoteket tolkar företagets begränsning mer liberalt vilket ger möjlighet till en snabbare expansion.Enligt statens regelverk ska Apoteket AB inte etablera öppenvårdsapotek i en »större omfattning än vad som krävs för att behålla koncernens befintliga marknadsandel«. Men om det är antalet apotek eller företagets omsättning som avses som […]

14 dec 2011, kl 11:39
0

Apotekets expansion har retat konkurrenterna, som menar att Apoteket tolkar företagets begränsning mer liberalt vilket ger möjlighet till en snabbare expansion.
Enligt statens regelverk ska Apoteket AB inte etablera öppenvårdsapotek i en »större omfattning än vad som krävs för att behålla koncernens befintliga marknadsandel«. Men om det är antalet apotek eller företagets omsättning som avses som marknadsandel är ännu oklart.
Därför har socialdepartementet gett konsultbyrån KPMG i uppdrag att till senast den 31 december snabbutreda frågan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng