Antiinflammatoriska läkemedel kan göra det svårare att bli gravid

För kvinnor som har svårigheter att bli gravida kan användning av antiinflammatoriska läkemedel göra det ännu svårare. I Norge har Statens legemiddelverk nu gått ut med information om denna biverkan.

13 jan 2004, kl 12:13
0

Norska läkemedelsverket upplyser på sin hemsida om att antiinflammatoriska läkemedel kan göra det svårare för kvinnor att bli gravida.

Enligt Ingebjørg Buajordet har det under senare år visats i studier och redogjorts för patientfall som visar att smärtlindrande läkemedel kan minska möjligheterna att bli gravid.

? Inte i normalfallet, men studierna antyder att för kvinnor som har svårigheter att bli gravida kan användning av antiinflammatoriska medlen ha negativ påverkan.

Orsaken till problemet kan enligt den norska myndigheten vara att de antiinflammatoriska läkemedlen dämpar produktionen av prostaglandiner som har betydelse för ägglossningen.

I Norge ska nu bipacksedlarna göras om och information om den här biverkningen tas med.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng