Ännu ett ADHD-läkemedel

En behandling som inte är ett centralstimulerande medel har godkänts för behandling av barn och ungdomar med ADHD.

23 sep 2015, kl 08:54
0

Annons

Ett nytt läkemedel har godkänts för behandling av ADHD.

Läkemedlet som godkänts av EU och marknadsförs av företaget Shire har handelsnamnet Intuniv.

Läkemedlet innehåller den aktiva substansen guanfacin-hydroklorid och är ett långverkande, inte centralstimulerande medel som ska tas en gång om dagen.
Intuniv är godkänt för barn och ungdomar från 6 till 17 år. Det ska användas för patienter där centralstimulantia inte är lämpligt, inte tolereras eller inte varit effektiva. Läkemedlet ska, som andra ADHD-läkemedel, ingå i ett omfattande behandlingsprogram med både psykologiska och sociala stödåtgärder.

Vanligaste rapporterade biverkningarna i studier är bland annat trötthet, slöhet och huvudvärk. Biverkningarna är dosberoende.
Idag finns en mängd olika läkemedel godkända för behandling av ADHD hos barn och vuxna. Prevalensen för barn i skolåldern beräknas till 3 till 10 procent i de flesta studier.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng