Annons

Äldre diabetespatienter faller ofta

En ny amerikansk studie visar att det är fyra gånger så vanligt med fallolyckor i äldreboende med många diabetiker som i äldreboende med få diabetiker. Enligt studien, som publicerades i septembernumret av Journal of Gerontology, var det 78 procent av de äldre med diabetes som ramlade under periodens 299 dagar jämfört med 30 procent av […]

28 okt 2005, kl 12:00
0

Annons

En ny amerikansk studie visar att det är fyra gånger så vanligt med fallolyckor i äldreboende med många diabetiker som i äldreboende med få diabetiker. Enligt studien, som publicerades i septembernumret av Journal of Gerontology, var det 78 procent av de äldre med diabetes som ramlade under periodens 299 dagar jämfört med 30 procent av de som inte hade diabetes.

Diabetes är hittills inte en känd riskfaktor för fallolyckor. Orsaken är inte blodtrycksfall, menar forskarna, utan problem med perifera nerver som påverkar känseln i fötterna, så kallad perifer neuropati.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng