Annons

Lyckat försök i Umeå med sjukgymnaster på apotek

Sjukgymnaster som arbetar med hälsorådgivning på apotek uppskattas av kunderna, enligt en utvärdering av ett försöksprojekt på apoteket Renen i Umeå med inriktning på spänningshuvudvärk.

27 okt 2005, kl 17:23
0

Annons

Resultaten redovisades idag under Sjukgymnastdagarna i Älvsjö. Verksamheten bygger på ett samarbete mellan Apoteket Renen och sjukgymnastutbildningen vid Umeå universitet, som inleddes 2004, enligt pressinformation från Sjukgymnastförbundet.

Vid det så kallade Hälsotorget på Renen arbetade två sjukgymnaster i februari-mars 2005 på temat spänningshuvudvärk. Arbetet pågick under totalt 45 timmar och sjukgymnasterna hann tala med 180 apoteksbesökare.

Sjukgymnasterna förmedlade bland annat enkla råd för egenvård av huvudvärk.

Samarbetet har enligt utvärderingen rönt bred uppskattning av alla inblandade.

Fler satsningar på rådgivning från sjukgymnaster på apotek är på väg i bland annat Stockholm, enligt Sjukgymnastförbundet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng