Åhléns slopar apotek

Fem av företagets sex apotek försvinner och det sjätte, beläget i Stockholms city, tar Apotek Hjärtat över.– Vi såg efter det här första året att vi för att uppnå den kritiska massa som behövs för att driva apotek skulle behöva betydligt fler och valde då istället att stänga ned, förklarar Carina Kampe, vikarierande informationschef beslutet.Så […]

27 jan 2011, kl 16:04
0

Annons

Fem av företagets sex apotek försvinner och det sjätte, beläget i Stockholms city, tar Apotek Hjärtat över.
– Vi såg efter det här första året att vi för att uppnå den kritiska massa som behövs för att driva apotek skulle behöva betydligt fler och valde då istället att stänga ned, förklarar Carina Kampe, vikarierande informationschef beslutet.
Så sent som i oktober öppnade Åhléns apotek i Örebro och det liksom apoteken i Norrköping, Göteborg, Malmö och vid Skanstull i Stockholm försvinner nu. Det betyder också att cirka 35 anställda sägs upp.
Redan före sommaren 2010 lade Tamro ned sin apotekskedja Apotek1 som köptes upp av Apoteket Hjärtat. Kedjan är den största efter Apoteket AB med sina 23 procent av antalet apotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng