Annons
Agneta Karlsson ny generaldirektör för TLV
Agneta Karlsson är ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.

Agneta Karlsson ny generaldirektör för TLV

Regeringen har utsett tidigare statssekreteraren Agneta Karlsson till ny generaldirektör för myndigheten.

28 nov 2019, kl 14:17
0

Vid regeringsombildningen i början av året lämnade Agneta Karlsson som statssekreterare vid socialdepartementet, som Läkemedelsvärlden rapporterade. Vad hon

I dag meddelade regeringen att man utsett Agneta Karlsson till ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren, i ett pressmeddelande.

Agneta Karlsson var fram till årsskiftet statssekreterare med ansvar för hälso- och sjukvårdsfrågor hos dåvarande socialministern Annika Strandhäll, och dessförinnan hos socialminister Gabriel Wikström.

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, kommenterar Agneta Karlsson utnämningen i ett pressmeddelande.

Sofia Wallström var TLV:s generaldirektör från 2013 till tidigare i år då hennes förordnande gick ut. Hon är nu generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Agneta Karlsson tillträder tjänsten den 2 december.