Annons
Hon blir Ivo:s nya generaldirektör
Sofia Wallström. Foto: Jann Lipka

Hon blir Ivo:s nya generaldirektör

Sofia Wallström byter i juni gd-stolen på TLV mot jobbet som generaldirektör på Ivo.

16 maj 2019, kl 13:59
0

Annons

Regeringen har utsett Sofia Wallström till ny generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Sofia Wallström är fram till 24 juni generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Då går hennes förordnande vid TLV ut och hon tillträder jobbet på Ivo.

– Staten har ett viktigt ansvar att följa upp och säkerställa att vården och omsorgen är säker och god i hela landet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få gå in i detta uppdrag och fortsatt utveckla den statliga tillsynen där Inspektionen för vård och omsorg spelar en så viktig roll, säger Sofia Wallström i ett pressmeddelande.

Sofia Wallström är utbildad jurist och född 1969. Hon har jobbat både inom socialdepartementet och finansdepartementet. Sedan 2013 har hon varit TLV:s generaldirektör.  Hon har även arbetat med flera statliga utredningar och ingår i regeringens expertgrupp för digitala investeringar inom Myndigheten för digital förvaltning.

Ivo:s nuvarande generaldirektör, Gunilla Hult Backlund, avslutar sitt uppdrag den 31 maj.

Vem som blir TLV:s nya generaldirektör har regeringen ännu inte meddelat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng