7 istället för 10

Socialstyrelsen publicerade nyligen en rapport med förslag på åtgärder för att minska mängden överblivna läkemedel. Dessa, som senare kasseras, är oftast ett symtom på brister i förskrivningen och/eller användningen av läkemedel. Ett påpekande i rapporten avser det förhållandet att flertalet förpackningars antal doser bygger på multiplar av 10 ? men veckans dagar är 7! En […]

22 okt 2004, kl 19:09
0

Annons

Socialstyrelsen publicerade nyligen en rapport med förslag på åtgärder för att minska mängden överblivna läkemedel. Dessa, som senare kasseras, är oftast ett symtom på brister i förskrivningen och/eller användningen av läkemedel. Ett påpekande i rapporten avser det förhållandet att flertalet förpackningars antal doser bygger på multiplar av 10 ? men veckans dagar är 7!
En övergång till multiplar av 7 skulle troligen öka följsamheten i de fall när daglig medicinering är ordinerad. Förändringen bör studeras för olika produkter och kan ökad följsamhet påvisas är detta något som bör beaktas i LFN:s subventioneringsbeslut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng