4 minuter med… Hans Lindén

…vd för den europeiska farmacifederationen EUFEPS som ansluter 25 europeiska organisationer motsvarande svenska Apotekarsocieteten. I slutet av oktober höll EUFEPS kongress i stort format i Älvsjö.

18 nov 2002, kl 13:11
0

Hur vill du kort summera kongressen?


? Programmet var robust och aktuellt och verkar ha uppskattats av deltagarna. Många som anmält posters uteblev dock, vilket resulterade i litet för många tomma ytor. Utställarna kunde också ha varit fler, men kongressen blev ändå sammantaget en stor framgång.Vad är huvudsyftet med denna typ av kongresser?? Att ge läkemedelforskarna möjlighet att mötas på ett europeiskt plan, för att berätta vad de håller på med och vilka framsteg som gjorts. Förhoppningsvis skapas också en samhörighet som uppmuntrar till samarbete i uppgiften att finna nya säkra läkemedel. Det finns ju en hel del kvar att göra.


Hur många var där?? Nära 650 deltog. Många verkade söka en överblick över läkemedelsutvecklingen.Vilken var höjdpunkten under kongressdagarna?


? Öppningen, med bland andra Arvid Carlsson och Hans Wigzell. Den belyste att vision och målmedvetenhet ger resultat, även om det kan ta tid. Idag verkar denna tid inte alltid finnas.Hur går det med New Safe Medicines Faster-projektet (se LMV 5/01), det sameuropeiska initiativet som EUFEPS driver med syfte att få Europa att återta ledartröjan från USA inom läkemedelsutvecklingen?? Fint. Ett antal konstellationer ligger i startgroparna inför det första ansökningstillfället för EU:s sjätte ramprogram som ska utlysas i slutet av året.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng