4 MINUTER MED?

vd för det Huddingebaserade bioteknologiföretaget Tripep, vars tilltänkta hiv-preparat GPG inte motsvarade förväntningarna i fas II-studier tidigare i höst. Endast 3 patienter av 27 uppfyllde kriterierna för positiv effekt.

28 okt 2001, kl 00:00
0

Vad händer nu med GPG-projektet?

– Eftersom vi hade stora förhoppningar blev vi förstås mycket besvikna. Vi arbetar nu för att hitta förklaringar till resultaten. Det finns flera tänkbara scenarion. Vi kan antingen behöva gå tillbaka till prekliniken, men det kan också bli tal om förnyade fas 2-studier eller något däremellan. I vilket fall kommer nästa steg att göras på goda grunder, vi kommer inte att satsa på något chansartat.

– Att bena ut vad som gick fel i GPG-prövningarna är vår högsta prioritet. I övrigt arbetar vi bland annat med att ta fram ett terapeutiskt vaccin mot hepatit C.

Blir det några personalnedskärningar till följd av bakslaget?

– Nej. Vi är fullrekryterade sedan ett halvår. Vi har visserligen en överkapacitet, men den tänker vi använda för inlicensieringar.

Riskkapitalbolaget HealthCap sålde nyligen ut sitt innehav i Tripep. Enligt uppgifter i Dagens Industri är er nye störste enskilde ägare, Rolf Nordström, en ”finansiell allätare” som är oönskad av Tripeps ledning. Kommentar?

– Jag blev uppriktigt ledsen när jag såg att de skrivit så. Han har framställts negativt i media men jag känner inte igen den bilden. Han är tvärtom mycket trevlig, ödmjuk och oerhört duglig, även om han inte har någon erfarenhet av biotechbranschen. Tripeps grundare kontrollerar fortfarande 35-40 procent av företaget.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng