Annons

110 apotek som inte får läggas ned

Vilka apotek det handlar om blev nyligen offentligt. Totalt är det 110 apotek som klusterköparna, liksom Apoteket AB och Apoteksgruppen inte får stänga förrän slutet av mars 2013. De apoteken definieras som särskilt skyddsvärda ur ett glesbygdsperspektiv.Därför domineras listan förstås också av apotek i klassiska glesbygdslän och inlandet. Dominerar gör Västerbotten med 16 apotek, Jämtland […]

25 apr 2012, kl 13:24
0

Vilka apotek det handlar om blev nyligen offentligt. Totalt är det 110 apotek som klusterköparna, liksom Apoteket AB och Apoteksgruppen inte får stänga förrän slutet av mars 2013. De apoteken definieras som särskilt skyddsvärda ur ett glesbygdsperspektiv.
Därför domineras listan förstås också av apotek i klassiska glesbygdslän och inlandet.

Dominerar gör Västerbotten med 16 apotek, Jämtland med 13 och Norrbotten med 12 listade apotek. I Stockholms län finns ett apotek, i Uppsala län finns två listade apotek och i Skåne ett i Borrby.
Apotek Hjärtat i Jörn är ett av de 16 på Västerbottens lista. Karina Westermark som arbetar där är inte förvånad.
– Nej jag har väl egentligen inte känt till listan. Men att det handlade om sådana här små apotek visste jag ju från början.
– Jag minns att jag frågade vd för Hjärtat precis i början när de tagit över om man behövde känna någon oro och svaret jag fick var att så länge det gick runt var det ingen fara.
Och runt går det säger Karina Westermark. Med ett betydligt större sortiment av hudprodukter och vitaminer och en vårdcentral i samma byggnad.
– I ett sådant här samhälle finns det inte så mycket konkurrens så Jörnsborna är glada åt att de kan hitta saker som nagelklippare här, säger hon och skrattar lite.
Men visst, medger hon, har hon tänkt på att tiden för moratoriet så att säga börja gå ut.