Nyheter

Omstritt om cannabis som medicin

Special I en pågående juridisk process prövas om medicinsk cannabis från annat land kan användas lagligt Sverige. ”Lagstiftningen på området är inte glasklar”, säger Hans Sjögren på Läkemedelsverket.

Vaccinationsprogram minskar hpv-infektioner

Antalet hpv-infektioner och cellförändringar i livmoderhalsen på grund av humant papillomvirus minskar efter att vaccinationsprogram mot hpv införts.

Åtgärder vidtas efter misslyckad prövning

Efter den misslyckade läkemedelsprövningen i Rennes vill den franska regeringen vidta åtgärder för att förbättra säkerheten vid kliniska prövningar.

Nya rekommendationer för behandling av gikt

Mindre alkohol, mer fysisk aktivitet och behandling med allopurinol är några av Läkemedelsverkets rekommendationer för behandling av gikt.

”Jag avser att noga följa denna fråga”

Folkhälsominister Gabriel Wikström svarar på tidigare fråga om hur regeringen kan säkerställa en säker massvaccinering vid en eventuell pandemi.

Astrazenca varslar 50 tjänstemän i Södertälje

Bolagets sparprogram innebär att 50 personer varslas från siten i Södertälje.

Lyssnar vi på patienten – på riktigt?

Patienten i centrum är något av ett mantra, men hur står det till med patientinflytandet när det kommer till kritan. Det frågar sig Lars Dagerholt i ett nytt blogginlägg.

Ny metod minskar allergiska reaktioner

Genom att ta bort överskott av tillsatser i injicerbara läkemedel kan risken för allvarliga allergiska reaktioner minska, enligt en ny studie.

Astra bryter med KI i förtid

Astrazeneca avvecklar translationellt forskningscentrum som resultat av ett globalt besparingsprogram. Fler neddragningar kan vara att vänta.

Hon blir ny ordförande för Apotekarsocieteten

Till vardags leder hon KIs forskningspark. Nu tar hon över ordförandeklubban i Apotekarsocieteten.

Sidor