Annons

Yngre välutbildade tror på Läkemedelsverket

Yngre, välutbildade med borgerliga sympatier och boende i någon av de tre storstäderna har störst förtroende för Läkemedelsverket.

5 aug 2014, kl 09:09
0

Annons
Av de 3 273 personerna som svarade uppgav 39 procent att de hade mycket stort eller ganska stort förtroende för Läkemedelsverket medan 35 procent svarade att man hade vare sig stort eller litet förtroende för myndigheten. Det kan jämföras med till exempel biblioteken som 63 procent av de som svarade hade mycket stort eller ganska stort förtroende för eller Arbetsförmedlingen där sju procent sade sig ha mycket eller ganska stort förtroende.

Yngre personer med hög utbildning hade större förtroende för myndigheten än äldre med lägre utbildning. Personer ideologiskt orienterade till höger hyste också större förtroende än vänstersympatisörer för Läkemedelsverket enligt den här undersökningen. Undersökningen har gjorts av SOM-institutet vid Göteborgs universitet i samverkan med Läkemedelsverket. Frågorna ingick i en nationell postenkät som innehöll en mängd olika frågor.

Personer som beskriver det egna hemmet som ett företagarhem var mest skeptiska till Läkemedelsverket medan personer i högre tjänstemammahem var mest positiva till myndigheten.

Siffrorna presenterades i mitten av sommaren.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng