Annons

Wyeth och Pfizer har skrivit på

En av de största sammanslagningarna inom läkemedelsbranschen är nu ett
faktum. Efter att ha fått klartecken från myndigheter i USA och Kanada
har Pfizer skrivit på för att köpa Wyeth.

16 okt 2009, kl 11:51
0

Annons

På torsdagen den 15 oktober blev Pfizers köp av Wyeth klart. Affären som tillkännagavs i januari i år innebär att Pfizer förvärvar Wyeth för omkring 66 miljarder dollar. Köpet var tvunget att godkännas av amerikanska och kanadensiska myndigheter som nu sagt ja med vissa förbehåll.

Dessa innebär bland annat att företagen gått med på att sälja delar av verksamheten inom djurhälsa, det enda område där konkurrensmyndigheterna såg en risk för monopol efter sammanslagningen. Rent pratiskt kommer företagen att gå ihop gradvis under en längre tid.

Enligt uppgifter från amerikanska media handlar det om att cirka 19 000 arbetstillfällen nu kommer att försvinna. Vilka delar av verksamheten som drabbas är inte klart än men enligt Pfizers ledningsgrupp kommer mer detaljerade besked inom de närmaste två månaderna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng