Vinst för Apoteket med högre marginaler

Apoteket rörelseresultat blev 20 miljoner kronor 2002. Det är stor förbättring jämfört med förra årets förlust på 222 miljoner kronor.

3 mar 2003, kl 18:29
0

Annons

Apoteket fick en marginalhöjning i november 2001 för att få verksamheten att gå ihop. Det innebär att företaget fick rätt att ta ut en större mellanskillnad mellan inköpspris och försäljningspris. Därmed har resultatet åter kommit i nivå med hur det var år 2000.

För ett år sedan kritiserades Apoteket för att man försökt rädda situationen genom ett stort uttag från pensionsstiftelsen, som fungerar som en buffert för rörelsen. Under 2002 var uttaget betydligt mindre.

Intäkterna ökade med åtta procent, 2,4 miljarder kronor, på grund av både pris- och volymökningar. Samtidigt har man haft kostnader i samband med reformen för generisk substitution. Löneökningar och utökning av personalstyrkan har också kostat. Resultatet efter finansiella poster blev 31 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng