Vinnova stöder utveckling av biologiska läkemedel

Det nystartade företaget Xbrane Bioscience AB satsar på att producera
läkemedel baserade på proteiner. Nu har de fått ytterligare klirr i kassan av Vinnova.

29 okt 2008, kl 12:55
0

Det Stockholmsbaserade förtaget Xbrane startades tidigare i år för att göra kommersiella produkter av forskningsresultat från Center for Biomembranes Research vid Stockholms Universitet. En av personerna bakom upptäckterna är professor Gunnar von Heijne, av Sveriges mest framstående forskare inom membranproteiner, som också sitter i styrelsen för Xbrane.

Vinnova har beslutat att ge 1 miljon kronor över två år för att stötta företagets utveckling av läkemedel baserade på framförallt membranproteiner.
–    Vi satsar på att utveckla metoder att producera proteiner, både lösliga och membranproteiner. Tanken är att vi ska utveckla metoder för att producera framförallt orala vacciner, säger Ashkan Pouya, vd för innovationsföretaget Serendipity Innovations som står bakom Xbrane.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng