Vill lägga ner i Storbritannien

Novartis planerar nedskärningar vid ett forskningscenter i Storbritannien. Det innebär att nästan 400 forskare kan bli av med jobbet.

7 nov 2013, kl 10:11
0

Läkemedelsföretaget Novartis har inlett förhandlingar för att stänga sitt forskningscenter för sjukdomar i luftvägarna i West Sussex, Storbritannien, skriver Fierce Biotech. Om planerna blir verklighet kan 371 forskare förlora jobbet. 

Nedläggningsplanerna är en del av en global översyn av företagets forskningsverksamhet för att bättre möta marknadens förväntningar, enligt Novartis. 

Novartis överväger även att minska marknadsförings- och försäljningsstyrkan i landet med 72 tjänster. Detta beror på att företaget tänker att skära ner på marknadsföringen av diabetes- och kolläkemedel.

Drygt 3 200 personer arbetar vid Novartis i Storbritannien. 

I Sverige har Novartis nyligen anställt Anna-Lena Engwall som ny chef för den nordiska onkologiverksamheten. Hon är utbildad sjuksköterska och har haft flera ledande positioner inom Novartis olika verksamheter i flera europeiska länder.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng