Offentlig databas över läkemedelsbrist

EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten har lanserat en offentlig databas över bristsituationer på läkemedel som drabbar mer än en av EU:s medlemsstater.

6 nov 2013, kl 11:37
0

På sajten finns information om skälen till bristsituationen och hur länge den förväntas pågå. Här finns också information till vårdpersonal och patienter.

Just nu är det brist på fyra läkemedel, Cerezyme, Fabrazyme, Increlex och Vistide enligt den offentliga databasen. Bristen gäller samtliga medlemsländer där behandlingarna marknadsförs. Brist på Cerezyme, som används för behandling av Gauchers sjukdom har det varit sedan sommaren 2009 på grund av tillverkningsproblem vid en produktionsenhet.
Förutom den här europeiska informationen fortsätter de nationella läkemedelsverken publicera brister som gäller det egna landet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng