Västra Götaland startar ny upphandling

Apotekstjänst har fått förslag på nytt avtal från Västra Götalandsregionen. Samtidigt ska nu en ny upphandling starta.

20 nov 2013, kl 10:29
0

Förhandlingarna mellan Apotekstjänst och Västra Götalandsregionen om den maskinella dosdispenseringen fortsätter.

Regionen har gett dosföretaget ett nytt avtal som bland annat innebär att företaget får mer betalt för tjänsten, till exempel ska man få ett tillägg för ersättningsdoser och ordinationer över fax. Man får också en retroaktiv engångsersättning på närmare sju miljoner kronor. 
– Avtalet innehåller också en passus som är juridiskt viktig för oss, påpekar Lars Hillerström finanschef på regionen.

”Västra Götalandsregionen vill påminna bolaget om de avtal som finns om leverans av DOS-tjänsten och därav följande leveransskyldighet, ” står det i avtalstexten.
– Det innebär i klartext att företaget till exempel inte får minska på antalet dispenserade läkemedel, utan ingångna avtal gäller, säger Lars Hillerström.

Apotekstjänst har nu till på fredag den 22 november att besluta om man skriver på avtalet eller inte.Samtidigt har Västra Götaland, liksom Halland, beslutat att göra dostjänsten samhällsviktig. Det innebär att man kan runda lagen om upphandling, LoU och anförtro ett företag under kortare tid att ta hand om dosdispenseringen.Regionstyrelsen i Västra Götaland uppmanar nu också regionen att snarast påbörja en ny upphandling.
– Det arbetet börjar nu, säger Lars Hillerström.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng