Annons

Vårstäda bland medicinerna

För att minska läkemedlens dåliga påverkan på miljön startar nu en kampanj för att förmå kunderna att lämna in sina överblivna läkemedel till ett apotek istället för att kasta de i soporna eller ned i toaletten.

19 mar 2012, kl 18:32
1

Annons

Kampanjen är en del av ett projekt i den nationella läkemedelsstrategin som syftar till att minska kassationen av läkemedel eller på annat sätt begränsa läkemedlens miljöpåverkan. Kampanjen pågår under en månad med budskapet att oberoende av var man köpt sitt läkemedel, så kan de överblivna lämnas tillbaka till vilket apotek som helst.

Målet är att 80 procent
av de inte använda läkemedlen ska återlämnas.
Bakom kampanjen står förutom Sveriges apoteksförening bland andra, Läkemedelsindustriföreningen, Sveriges Kommuner och Landsting och Svensk dagligvaruhandel.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Som samlingsobjekt för ett antal kroniska krämpor är synen på omregleringen enbart negativ. Det glada utroppet i artikeln om kreativitet belyser mer artikelförfattarens naivitet?Exempel vanliga astmamediciner som Salbutamol finns sällsan inne. Efter stt hs blivit utskriven från sjukhuset en helg och skulle ha vanlig bredspektrumantibiotika så fanns det inte på Apoteket AB i Sthlm enligt kundtänst. Kronan stängt och hjärtat förstod först inyr frågan samt att de inte klarade av att räkna ut hur många piller jah behövde enligt receptet,knepig matte jag skulle ha en och tablett om dagen. Hustrun gjorde uträkningen åt apoteket och jag fick hem ett substitut. jag var tvungen att ringa varje apotek för sig,kreativt-Nä