Utsatta läkemedel

På Höglandssjukhuset i Eksjö har den första kliniken för utsättning av läkemedel startats. Det är ett stort steg framåt. Samtidigt är det ett nederlag att behöva inrätta speciella kliniker för utsättning. Varje läkare har skyldighet att sätta ut irrelevant behandling. Men att ändra andra läkares ordinationer anses inkollegialt. För att skyldigheten skall övergå från prat […]

20 apr 2007, kl 13:39
0

På Höglandssjukhuset i Eksjö har den första kliniken för utsättning av läkemedel startats. Det är ett stort steg framåt. Samtidigt är det ett nederlag att behöva inrätta speciella kliniker för utsättning. Varje läkare har skyldighet att sätta ut irrelevant behandling. Men att ändra andra läkares ordinationer anses inkollegialt. För att skyldigheten skall övergå från prat till norm behövs rättsfall. Läkare kan bestraffas för felaktiga diagnoser och underlåtenhet att behandla. Samma sak bör gälla dem, som sätter in eller ignorerar att sätta ut onödiga läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng