Utökat internationellt samarbetet för inspektioner

Utökat internationellt samarbetet för inspektioner

De amerikanska, europeiska och australienska läkemedelsmyndigheterna
har inlett ett samarbete kring sina inspektioner av läkemedelsfabriker.
Inspektionerna gäller framförallt fabriker i Asien där
läkemedelsföretag producerar sina aktiva substanser.

14 jan 2009, kl 10:55
0

De tre läkemedelsmyndigheterna genomför årligen mängder av inspektioner av produktionsanläggningar för att kontrollera att anläggningarna följer GMP och därmed producerar säkra läkemedel. Men de har svårt att hinna med alla de olika fabriker som producerar aktiva substanser och det är för att på sikt kunna kontrollera fler som myndigheterna nu ska försöka koordinera sitt arbete.

Pilotprojektet som precis startat och som ska pågå i 18 månader bygger på att myndigheterna informerar varandra om vilka produktionsanläggningar de har inspekterat de senaste tre åren, och vilka de planerar att inspektera de kommande 18 månaderna. Om en myndighet vill veta något om en produktionsanläggning som någon annan myndighet ska inspektera så kan de be den inspekterande myndigheten att undersöka det också. Förhoppningen är att myndigheterna på så sätt ska kunna undvika dubbelarbete.

Samarbetet gäller framförallt för inspektioner av producenter av aktiva substanser som ligger i länder utanför EU, USA och Australien. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng