Utbrott påverkade inte vaccinationsgraden

Det tycks inte självklart att föräldrar är mer benägna att vaccinera sina barn vid ett sjukdomsutbrott.

6 maj 2014, kl 08:49
0

Vaccinering påverkades inte av utbrott

I alla fall inte amerikanska föräldrar. Det visar en studie som häromdagen presenterades vid ett pediatriskt möte i Vancouver i Kanada.

Det är amerikanska forskare som följt upp vaccinationsfrekvensen bland spädbarn före och efter ett utbrott av kikhosta i Washington. Resultatet överraskade forskarna då de inte såg någon skillnad i andelen vaccinerade.

Delstaten Washington upplevde en kikhostepidemi mellan oktober 2011 och december 2012. De som drabbades hårdast vara spädbarn.
Forskarna jämförde andelen barn som hade fått de rekommenderade doserna med kikhostevaccin innan och under epidemin.
– Vi tar för givet att en kikhostepidemi skulle leda till att fler föräldrar låter vaccinera sina barn. Men jämfört med tiden innan epidemins utbrott fann vi inte någon signifikant ökning under utbrottet i Washington, säger forskaren Elizabeth R Wolf i en presskommentar. 

Studien har finansierats med bidrag från NIH, National Institutes of Health.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng