Annons

Ursula Forner lämnar Läkemedelsverket

Kommunikationschefen Ursula Forner slutar sin tjänst på
Läkemedelsverket i slutet av januari. Hon börjar istället på Kulturrådet
i Stockholm.

12 jan 2010, kl 18:56
0

Ursula Forner har varit kommunikationschef på Läkemedelsverket i tre och ett halvt år. Nu lämnar hon posten för att den 1 februari börja som kommunikationschef på Kulturrådet i Stockholm. Enligt Ursula Forner handlar det om ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till.
– Jag går från ett roligt jobb till ett ännu roligare kan man säga och jag inte på något sätt missnöjd med mitt nuvarande arbete. Dessutom ligger det nya jobbet i Stockholm vilket betyder att jag slipper pendla till Uppsala.

Läkemedelsverket har genomgått flera förändringar senaste året de har fått flera nya uppdrag i samband med omregleringen av apoteksmarknaden. Organisatoriskt har förändringar också skett, bland annat har ledningsgruppen blivit mindre och Ursula Forner som tidigare satt med där ingår sedan i juni förra året inte längre i den.

Under sin tid på verket är det framför allt tre saker som Ursula Forner kommer att minnas. EU-ordförandeskapet är en av dem där Läkemedelsverket var aktivt på flera sätt.
– Sen är det vår kampanj Crime Medicine där jag tycker att vi tog ett stort kommunikationsansvar. Och självklart apoteksomregleringen som i princip bara börjat, säger hon.

Innan hon började på Läkemedelsverket arbetade Ursula Forner bland annat som informationschef på Helsingborgs lasarett. Professionellt blir kulturfrågor ett nytt ämne.
– Men det är först och främst kommunikation det handlar om och det är mitt område, plus att jag är väldigt intresserad av kultur.

Vem som efterträder Ursula Forner på Läkemedelsverket är inte klart.