FDA-chefen slutar i januari

Chefen för det amerikanska Food and Drug Administration, FDA, kommer
att lämna sin post i början av nästa år. Det meddelar amerikanska
nyhetsmedier idag. Vem som blir hans efterträdare är ännu bara rykten.

16 dec 2008, kl 12:08
0

Den 20 januari 2009 kommer FDA-chefen Andrew von Eschenbach att lämna sitt uppdrag. Det har varit känt sedan tidigare att han skulle sluta men det exakta datumet var inte känt. Nu uppger amerikanska medier att von Eschenbach skrivit ett internt brev till sina medarbetare att han kommer att stanna på posten i ytterligare en månad innan han lämnar över.

Det har spekulerats friskt om vem som kommer att få det tunga uppdraget att ta över rodret i FDA. Några av de personer som nämnts är Janet Woodcook, nuvarande chef för myndighetens avdelning för läkemedelssäkerhet- och utveckling liksom FDA-kritikern och läkaren Steve Nissen.

Von Eschenbach uppger att han kommer att samarbeta med den ledning som president Obama utser för att göra övergången så smidig som möjligt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng