Annons

Sveriges Farmaceuter tappar förbundsdirektör

Nuvarande förbundsdirektör Kristina Niemi lämnar ledningen för fackförbundet med omedelbar verkan.

11 dec 2015, kl 11:15
0

Kristina Niemi

UPPDATERAD. Efter fyra år på posten som förbundsdirektör för Sveriges Farmaceuter lämnar Kristina Niemi sitt uppdrag.

I ett pressmeddelande författat i går torsdag skriver förbundet att man under torsdagen, tillsammans med Kristina Niemi, har kommit överens om att Kristina Niemi slutar sin anställning som förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter samma dag.

Orsaken till det snabba verkställandet framgår dock inte av pressmeddelandet och är heller inget Kristina Fritjofsson, förbundsordförande på Sveriges Farmaceuter, vill kommentera.

– Styrelsen och Kristina Niemi har fattat ett gemensamt beslut om att hon lämnar sin anställning, säger Kristina Fritjofsson.

Förstår du att det väcker frågor om varför hon avslutar sin anställning så hastigt?

– Vi har fattat ett gemensamt beslut, i övrigt har jag inga kommentarer.

I pressmeddelandet skriver Sveriges Farmaceuter att förbundet har förändrats och utvecklats i snabb takt under Kristina Niemis ledning. Bland annat har man skapat en ny organisation för att göra förbundet mer profilerat som ett starkt professionsförbund. Vidare skriver man att förbundet nu står inför nya utmaningar och det är då naturligt att Sveriges Farmaceuter får en ny ledning.

Vad är det ni söker hos en ny förbundsdirektör?

– Vi står bland annat inför viktiga rekryteringar och avtalsförhandlingar och vi söker en visionär person, säger Kristina Fritjofsson. 

Läkemedelsvärlden har sökt Kristina Niemi för en kommentar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng