Träning mot hjärtinfarkt

För patienter som fått en stroke har träning bättre effekt än läkemedelsbehandling, enligt en stor studie.

15 okt 2013, kl 09:55
0

Brittiska och amerikanska forskare jämförde träning med läkemedelsbehandling av akuta sjukdomar och fann att träning hade samma eller ibland bättre effekt när det handlar om kärlkramp, hjärtinfarkt och begynnande diabetes. Och vid stroke var träning bättre än medicinsk behandling enligt den här studien, som publicerats i British Medical Journal.

Forskarna till den här metastudien har behandlat resultat från 305 olika studier med totalt 340 000 deltagare från en mängd välrenommerade universitet i USA och Storbritannien.

Resultatet, som forskarna själva anser uppseendeväckande, gör att effekt av träning alltid bör inkluderas i läkemedelsstudier, föreslår de. Istället för att använda en kontrollgrupp som får placebo borde hälsovårdsmyndigheterna kräva av industrin en kontrollgrupp som får träning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng