Tänker återinföra Diane-35

Efter att försäljningen av akneläkemedlet stoppats i Frankrike planerar Bayer att återintroducera det i landet.

16 jan 2014, kl 10:20
0

För drygt ett år sedan stoppade den franska läkemedelsmyndigheten försäljningen av akneläkemedlet Diane-35 på grund av rapporter om blodproppsrelaterade dödsfall hos fyra kvinnor under 25 år. EMA utredde då åter nytta-riskbalansen, och kom till slutsatsen att nyttan övervägde riskerna i en specifik patientgrupp.

Nu kommer Bayer att åter börja marknadsföra Diane-35 i landet, enligt Firstword Pharma. Företaget sade att man kommer att arbeta i nära samarbete med den franska läkemedelsmyndigheten för att säkerställa att Diane-35 används på rätt sätt och att det endast ska användas för patienter där annan behandling inte varit adekvat.

Diane-35 innehåller cyproteronacetat och etinylestradiol och är godkänt för behandling av måttlig till svår akne som är relaterad till androgenkänsliget och eller kraftig oönskad hårväxt hos kvinnor i fertil ålder. Medlet används också off-label som p-piller.  

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng