Hem Taggar Oro

Tag: Oro

Avastin misstänks orsaka allvarliga ögoninfektioner

I USA utreder FDA riskerna med att använda cancerläkemedlet Avastin för behandling av gula fläcken. Oron för allvarliga ögoninfektioner har nu fått europeiska patientorganisationer att kräva kontroll av den här off-label förskrivningen.
23 sep 2011, kl 12:37

Invandrargrupper avstår vaccinering

I den invandrartäta stadsdelen Rosengård i Malmö tackar många föräldrar nej till att vaccinera sina barn mot svininfluensan. Orsakerna tros vara bristande information och rykten om biverkningar.
27 okt 2009, kl 12:28

Krav på statliga beslut om antibiotikaforskning

Dystra siffror och skarpa uppmaningar var kontentan efter torsdagens expertkonferens om antibiotikarestens i Stockholm. Återhållsam användning av dagens preparat och incitament till industrin att utveckla nya löd budet från myndigheter och akademi. Men några exakta förslag...
18 sep 2009, kl 12:55

Malariaparasiten utvecklar resistens mot artemisinin

WHO rapporterar att malariaparasiter som är resistenta mot artemisinin har hittats vid gränsen mellan Thailand och Kambodja. Med hjälp av ett anslag på 22,5 miljoner dollar från Gates Foundation hoppas WHO kunna hindra spridningen av...
27 feb 2009, kl 12:48

Säkerhetsråd för Champix uppmärksammas i Storbritannien

Den brittiska hälsovårdsmyndigheten, MHRA, har gått ut med en kommuniké för att uppmärksamma risker med rökavvänjningspreparatet Champix. Trots tidigare varningar fortsätter rapporter om biverkningar att komma in till myndigheten.
11 nov 2008, kl 11:29