Svenskt-finskt samarbete kring interaktioner

Inom ramen för ett svenskt-finskt samarbete utvecklas nu en databas som ska ge förskrivare information om eventuella läkemedelsinteraktioner i förskrivningsögonblicket.

21 sep 2004, kl 12:48
0

Annons

Projektet inleddes för ett år sedan och syftar till att skapa en databas kopplad direkt till patientens medicinlista, med information om interaktioner och deras kliniska betydelse.

Databasen kommer att uppdateras i sin helhet fyra gånger per år och anpassning till varusortimentet kommer att kunna ske dagligen.

En första version av databasen beräknas vara klar sommaren 2005. Interaktionsenheten i Åbo, Karolinska Institutet och Läkemedelsenheten i Stockholms läns landsting ingår i trepartssamarbetet, enligt ett pressmeddelande från Läkemedelsenheten vid Stockholms läns landsting med flera.

Läkemedelsindustriföreningen stödjer projektet och ansvarar för distributionen av interaktionsdatabasen i Sverige.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng