Annons

Svenska Medivir i avtal med GSK

Företaget Glaxosmithkline har ingått ett avtal med svenska Medivir om
att marknadsföra deras herpesläkemedel Xerclear.

23 jun 2010, kl 12:08
0

Annons

Enligt avtalet som offentliggjores på onsdagen kommer Glaxosmithkline, GSK, att ansvara för finansieringen av den kommersiella utvecklingen av Medivirs Xerclear. GSK får ensamrätt att marknadsföra preparatet för receptfri försäljning ibland annat Europa, Ryssland, Japan, Indien och Australien. GSK kommer också att betala tre miljoner euro som förskotts- och milstolpebetalningar till Medivir och upp till tvåsiffrig royalty på försäljningen för ensamrätten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Xerclear är ett kombinationspreparat med aciklovir och hydrokortison är sedan oktober 2009 godkänt inom EU och är Medivirs första godkända läkemedel. Nyligen godändes det också i USA där det marknadsförs under namnet Xerese.
– Vi är glada över att få samarbeta om Xerclear med GSK Consumer Healthcare, ett av världens största företag inom sjukvårdsprodukter för OTC-försäljning, säger Medivirs vd Ron Long.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng