Fetmaläkemedel hårdlanseras i USA

Novo Nordisk sätter 500 läkemedelsrepresentanter i arbete för att lansera Saxenda mot fetma på den amerikanska marknaden.

28 jan 2015, kl 12:09
0

Det nyligen godkända Saxenda, liraglutid, förväntas bli en riktig storsäljare i USA. Företaget hoppas på att omsätta minst en miljard dollar om året, säger chefsforskaren Mads Krogsgaard Thomsen, till Financial Times.

Bolaget sätter en femtedel av sina amerikanska säljare i arbete med att sälja fetmapreparatet och menar att deras upparbetade kontakter med diabetesläkare ska underlätta. Att läkarkåren som redan känner till substansen liraglutid, som ingår i det tidigare godkända läkemedlet mot diabetes, tros göra läkarna mer villiga att skriva ut preparatet.

Saxenda godkändes i EU förra veckan. Priset är ännu inte känt men Krogsgaard Thomsen sade till Financial Times att kostnaden kan komma bli ett hinder för att läkemedlet ska spridas brett i Europa.

Flera fetmaläkemedel konkurrerar på den amerikanska marknaden. Arena Pharmaceuticals tänker öka försäljningen sitt preparat Belviq, lorcaserin, genom en kampanj som är riktad direkt till konsumenterna och med 450 säljare. Enligt FiercePharma storsatsar Takeda också genom att sätta 900 säljare i arbete för att sälja Contrave, som också förväntas bli godkänt i EU under namnet Mysimba. Takedas medel är en tablett med så kallad fördröjd frisättning av de två substanserna bupropion och naltrexon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng