Stora prisskillnader
på allergiläkemedel

En sammanställning av priserna på allergiläkemedel visar att priskriget fortsätter. Vissa kopior är nästan sex gånger billigare än originalpreparatet.

12 apr 2005, kl 12:43
0

Annons

Priskriget på allergiläkemedel fortsätter, visar en sammanställning som Apoteket gjort inför vårens pollensäsong.

Apoteket har jämfört priserna mellan olika allergiläkemedel som visar att det kan löna sig att inte rycka åt sig första bästa produkt ur hyllan.
Den billigaste kopian antihistamintablett i gruppen Loratadin är 73 procent billigare än originalet Versal.
Och bland antihistamintabletter i gruppen Cetirizin kostade den billigaste tabletten 0.86 kronor per tablett medan man får betala 5.11 kronor per originaltablett.

Priserna sjönk kraftigt redan förra året när patenten på flera av läkemedlen gick ut. En trend som alltså fortsätter i år.

Bland nässprayerna var skillnaderna inte lika stora. Dygnskostnaden för den billigaste antihistamindosen är 8.00 kronor medan man för den dyraste produkten får betala 8.64 kronor. Skillnaden i pris för nässpray med kortison är knappt tre kronor om dygnet mellan den dyraste och billigaste.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng