Annons

Självtest bara komplement

Självtester är inte ett alternativ till sjukvården, påpekar Läkemedelsverket.

20 nov 2012, kl 12:15
2

Annons

Däremot kan de fungera som ett komplement till de analyser och bedömningar som vården gör, anser myndigheten som nu yttrat sig i den här laddade frågan.

Läkemedelsverket påpekar att myndigheten kan utreda självtester om man misstänker att de inte håller måttet. Till exempel har Läkemedelsverket tidigare granskat graviditetstester som sålts på nätet.

Men i stort sett tycker myndigheten att självtester har en plats, så länge de inte fungerar som ett alternativ till att uppsöka sjukvården.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Exakt vad menar Läkemedelsverket (och andra) som säger att testerna är komplement men inte alternativ? Om man tagit ett test i vården, är det då man ska ränna iväg till apoteket och köpa ett självtest också (som ett komplement)? Om man inte tar ett test i vården utan börjar med ett test hemma så är det ju ett alternativ? Jag skulle behöva ett konkret exempel för att förstå vad de menar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng