Seroquel depot godkänns av FDA för bipolär sjukdom

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har godkänt Astra zenecas
Serouqel depot (quetiapin) vid akut behandling av den depressiva fasen
vid bipolär sjukdom. Nu väntar företaget på besked från EMEA.

13 okt 2008, kl 15:45
0

Serouqel depot (Seroquel XR i USA) är godkänt i Sverige för behandling av schizofreni eller för att behandla den maniska fasen vid en bipolär sjukdom. Nu har preparatet fått utökade indikationer i USA och godkänts för behandling en gång om dagen av depressiva perioder, maniska och blandade perioder av bipolär sjukdom typ 1 och underhållsbehandling av bipolär sjukdom typ 1. En ansökan ligger nu hos EMEA om att indikationerna ska utökas även här.

 ? Vi väntar nu svar på ansökan om att få samma indikationer för Seroquel depot godkända inom EU men har i dagsläget inga uppgifter om när beslutet kommer. Får vi ett ja blir preparatet det första som godkänns i Europa akutbehandling en gång om dagen vid både depressiva och maniska perioder vid bipolär sjukdom, säger Kristian Sjöholm, pr-ansvarig för neuroscience på Astra zeneca till Läkemedelsvärlden.

Seroquel depot skiljer sig från Seroquel med samma aktiva substans bland annat genom att det bara administreras en gång dagligen, något som kan anses vara positivt för personer med en bipolär sjukdomsbild.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng