Samarbete gav pris för bästa patientinformation
Björn Grindebratt från Bristol Myers Squibb (tv) och Staffan Persson från Pfizer (th) tog emot priset för bästa patientinformation under Läkemedelskongressen. Här flankerade av Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten och Märit Johansson, styrelseordförande för Apotekarsocieteten.

Samarbete gav pris för bästa patientinformation

App, patientutbildning och personliga möten för läkemedel som behandlar förmaksflimmer vann pris.

7 nov 2017, kl 12:55
0

Annons

För första gången någonsin delades priset för bästa patientinformation ut under årets Läkemedelskongress.

Vinnarna blev läkemedelsföretagen Bristol Myers Squibb, BMS, och Pfizer som tillsammans tagit fram ett patientinformationskoncept runt läkemedlet Eliquis (apixaban) för behandling av förmaksflimmer.

Läkemedlet är till en början utvecklat av BMS men har därefter vidareutvecklats ihop med Pfizer.

Det prisade patientstödsprogrammet består bland annat av en app som påminner patienterna att ta läkemedlet, patientutbildning med syfte att ge ökad kunskap om sjukdomen och behandlingen och guide till personliga möten. Juryn prisade också det faktum att programmet finns i många kanaler och på många språk.

På plats för att ta emot priset, som delades ut av Apotekarsocietetens styrelseordförande Märit Johansson, var Staffan Persson från Pfizer och Björn Grindebratt från BMS.

– Det är fantastiskt roligt att få det här priset och det ger mycket energi till att fortsätta utveckla arbetet, sade Björn Grindebratt.

Priset bästa patientinformation ersätter den tidigare utmärkelsen bästa bipacksedel och delas ut av Sektionen för läkemedelsinformation inom Apotekarsocieteten.