Annons

Så ska Scilifelab styras

Regeringen har utsett professor Göran Sandberg till ordförande i det nationella forskningsinstitutet Scilifelab.

1 mar 2013, kl 12:10
0

Annons

Forskningsinstitutet Science for Life Laboratory, Scilifelab, var en av de verksamheter som regeringen satsade stort på i höstens forskningsproposition. Nu har de lagt fram en förordning som reglerar hur ledningen och verksamheten ska se ut.

Till ordförande för Scilifelab har regeringen utsett Göran Sandberg, professor i växtfysiologi och före detta rektor vid Umeå universitet. Han är också verkställande ledamot i Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

Regeringen har också utsett Margareta Olsson Birgersson, medicinsk direktör på svenska delen av Roche, till ledamot i styrelsen. Båda två utses från den 1 april 2013 till den 31 mars 2016. Övriga styrelseledamöter väljs av Kungliga Tekniska Högskolan tillsammans med övriga universitet som är iblandade i Scilifelab.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng