Roche tvingas till stora neddragningar

I slutet av maj offentliggjorde läkemedelskoncernen Roche att man tvingas till kraftiga personalnedskärningar. Vissa bedömare spår nu en snar sammanslagning med Novartis.

19 jun 2001, kl 18:08
0

Annons

Omkring 3 000 anställda eller omkring 8 procent av arbetsstyrkan inom läkemedelsdivisionen förlorar jobbet när den schweiziska läkemedelsjätten Roche omorganiserar. Enheter i USA, Storbritannien och Schweiz kommer i första hand att beröras.

Företagets position är för närvarande enligt många bedömare relativt ofördelaktig med avsaknad av storsäljare, vikande försäljning för Xenical och förestående internationella patent-
utgångar för acnemedlet Roaccutan och bedövningsmedlet Versed/Dormicum.

Nyligen köpte ärkerivalen Novartis upp 20 procent av Roche, och enligt Svenska Dagbladet spekulerar nu många i en fusion mellan de båda schweiziska storföretagen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng