Rimonabant gav bättre blodsockerkontroll vid typ 2-diabetes

En ny studie, SERENADE, visar att behandling med rimonabant (Acomplia) förutom viktnedgång också ger förbättrad blodsockerkontroll hos patienter med typ 2-diabetes.

6 dec 2006, kl 11:11
0

Studien är den första med huvudsyfte att undersöka effekten av rimonabant på patienter med typ 2-diabetes. Data från studien tyder på att rimonabant kan förbättra blodsockerkontrollen och blodfetterna samtidigt som patienterna går ner i vikt.

Studien genomfördes på 278 patienter i sju länder. Det primära effektmåtten var att undersöka läkemedlets effekt på HbA1c-nivåerna och de sekundära effektmåtten var viktnedgång och påverkan på midjemåttet.

Över hälften av patienterna som fick rimonabant nådde ett HbA1c värde under sju procent som anses vara nivån för god glukoskontroll. Närmare 57 procent av förbättringarna i blodsockerkontroll var oberoende av viktnedgång.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng